С мисия за качествено образование!

УниБИТ и НПСС събраха на едно място книгите и дроновете

УниБИТ и НПСС събраха на едно място книгите и дроновете

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Представители на НПСС участваха в поредното събитие на Университет по библиотекознание и информационни технологии, като част от кампанията „Младите с малките“. Кампанията цели да стимулира читателските навици у подрастващото поколение и да насърчи въображението и креативността на малките деца.
Представителите на НПСС – Лидия Даскалова – зам.-председател и Александър Узунов от Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети участваха при връчването на наградите на учениците от 140 СУ „Иван Богоров“ в София.
Снимки от събитието
„Това е една инициатива, която обедини всички студенти от различни специалности в нашия университет около каузата за споделяне на знания и повишаване на комуникацията между различните поколения“ – сподели председателят на Студентски съвет към УниБИТ Антоанета Георгиева. Тя допълни словото си с думите на учения Джон Дюи, въвел образователната парадигма „Учене чрез правене“ в практиката „Образованието е социален процес“.
От УниБИТ проведоха демонстрация по управление на дрон за учениците в 140 СУ „Иван Богоров“, София.
Събитието беше проведено с подкрепата на Национално представителство на студентските съвети (НПСС), Университетска младежка академия за управления на знанията при УниБИТ, Асоциация „Обединено Дрон Общество“ и Клуб „Дрон Екстрийм“.
По време на демонстрацията Студентският съвет при УниБИТ награди със специален плакет и директора на училището - г-жа Мая Замфирова за най-много предоставени детски книжки в дарителската кампания. Плакетът бе връчен официално от Лидия Даскалова - зам.-председател на НПСС пред погледите на много ученици и гости в салона на училището.
В края на събитието всички се обединиха около идеята, че всичко започва от книгата в света на културния човек, защото тя е прозорец към света, а технологиите са инструментът, чрез които това може да бъде осъществено.

За контакти

02 4414 990