С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС проведе среща с ABLE

НПСС проведе среща с ABLE

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев се срещна с представители на Асоциацията на българските лидери и предприемачи /ABLE/.
Инициативата за срещата с ABLE е част от ангажиментите на ръководството на НПСС, които бяха поети в мандатната програма 2020-2022 година и е в синхрон с водената политика в посока по-тясно сътрудничество с НПО сектора.
Снимки от срещата
Двете организации разговаряха за съвместни дейности и работа, която да гарантира възможности за повишаване капацитета на студентите, които търсят нови възможности и перспективи.
В срещата от страна на ABLE участва Кремена Дервенкова – Изпълнителен директор на Асоциацията на българските лидери и предприемачи и Мартин Пацов - Проектен лидер на Council Leaders на ABLE.
На срещата двете организации се разбраха да подпишат партньорско споразумение за съвместна дейност и подкрепа, както и да работят заедно по общи проекти в бъдеще.
Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) е активна общност от предприемчиви млади хора, които допринасят за развитието на средата около себе си, независимо къде се намират.
Организацията развива програмата „Младите лидери на България“ (Bulgarian Young Leaders Program – BYLP), спонсорирана от Фондация „Америка за България“ и управлявана от Института за международно образование (IIE), която цели да идентифицира български студенти и млади професионалисти с голям потенциал и да им предостави възможност за обучение по лидерство и предприемачество в САЩ. Фондация „Америка за България“ вярва, че програма „Младите лидери на България“ не само обучава личности, които се превръщат в катализатор на промяната в българското гражданско общество и двигател на икономически растеж, но и че допринася за повишаване на взаимното разбирателство и сътрудничество между обещаващи млади лидери в САЩ и България.

За контакти

02 4414 990